Стилове


Класически танц
Включва исторически танци, класически балет, нео-Класически балет, характерен танц от класическия балетен репертоар. Оригинални хореографии (Лебедово езеро, Баядерка т.н.) и новосъздадените хореографии също са разрешени.
Модерен танц
Емоционален танц, който отразява техники и характеристиките на съвременните танцови пионери като Марта Греъм, Хосе Лимон, Лестър Хортън.
Джаз танц
Джаз е енергичен танцов стил, който се състои от уникални движения в зависимост от спецификата на стила и епохата на джаза, който се изпълнява. Стилът и стъпките трябва да отразяват джаз танцова техника ( джаз пируети, скокове и т.н.), които се основават на техниката от класическото обучение. Музиката трябва да отразява джаз традицията и може да варира от стил театър, латино джаз, артистичен джаз, лиричен джаз и т.н. Джаз е една вълнуваща и непрекъснато променяща се танцова форма, пълна с ритъм, страст и живот, която насърчава индивидуалното изразяване и развитието на личен стил.
Танцово шоу
Всички танцови стилове са разрешени. Хореографията трябва да включва комбинация от стилове, като акцентът се поставя върху оригиналността при комбинирането им и танцовата техника.
Танцово шоу Б
Стилът е за начинаещи танцьори. За него важат същите правила както за Танцово шоу А
Acrogym
Акроджим включва акробатични движения като предни и задни кълбета, салта, фликове, стойки на ръце, предни, задни, странични колела и други. Освен това е необходимо включването на танцови елементи, които могат да бъдат от всички стилове, но трябва да бъдат добре вплетени в хореографията. Акроджим ще се оценява като танц, а не като гимнастическо изпълнение.
Характерен танц
Включени са всички сценични танци на народите: унгарски, руско-цигански, полски, испански, интерпретации на български фолклор, източен фолклор, гръцки танци, марокански танци и т.н. Костюмирането, музиката и танцовите движения в хореографията, трябва да съответстват на характера на образа. НЕ СЕ ДОПУСКА участие на BELLY DANCE и ЛАТИНО ШОУ. Aкробатиката не е позволена.
Етно шоу
Включени са всички сценични танци на народите: унгарски, руско-цигански, полски, испански, интерпретации на български фолклор, източен фолклор, гръцки танци, марокански танци и т.н. Костюмирането, музиката и танцовите движения в хореографията, трябва да съответстват на характера на образа. НЕ СЕ ДОПУСКА участие на BELLY DANCE и ЛАТИНО ШОУ. Акробатиката е позволена.
Латино шоу
Когато говорим за латино музика в танцови стилове като румба и самба, НЕ очакваме латиноамерикански танцови стилове или движения, а автентична румба, автентична самба, карнавална самба и др. Изискват се някои от многобройните оригинални танцови стилове, а НЕ 5-те IDSF латиноамерикански танци. Представянията са в латино стил на всякаква латино музика като салса, бачата, меренге, сон или друга музика, инспирирана от латиното по избор на състезателите. Представянето може да е в каквато и да е форма, или комбинация от два или повече различни стилове, може да се включат театрални движения. Акробатиката е разрешена.
Break Battle 2vs2
Break Battles 2vs2. Първи кръг битки без директна елиминация с по две влизания на всеки, след това журито ще избере ТОП 8. Втори и всички останали кръгове ще са с директна елиминация с по две влизания. Такса участие 5 лв. на човек(заплаща се на регистрацията преди състезанието). Наградите за първите места ще са парични. Заявките за участие се изпращат на e-mail turnir@samodivabg.com с името и града на участниците. Краен срок за подаване на заявки е: 13 юни 2014г.
Street Battle 1vs1
Mузика: hip hop, funk, boogie, house, waaking & break beat, която ще бъде пускана според преценка на диджея, без да се спазва някаква последователност. <br/> *в тази категория може да участват всички, без да има ограничения в пол или възраст. <br/> Първи кръг ще са батъли с по две влизания без директна елиминация, след това журито ще избере ТОП 16. Втори и всички останали кръгове ще са с директна елиминация с по две влизания.
Отбирен шоукейс
Отборен шоукейс (минимум 4 максимум 10 човека в отбор); <br/> В тази категория всеки отбор танцува на собствена музика, минимум 4 максимум 8 минути: Журито ще избере отбора с най-хубав „шоукейс“, изпълнен правилно по музика‏. <br/> Отбора с най-голяма оценка ще вземе парична награда‏
Free Open Dance
Танцов стил представляващ един или комбинация от различни съвременни танцови стилове. Танците могат да бъдат дивертисменти, тематични или сюжетни. Допускат се изключения във възрастовите граници. Времетраенето за сола и дуети е 2:30мин., а за групи до 4:00 мин.
Party Time Seniors
Танцов стил за възрастни, представляващ един или комбинация от различни танцови стилове, без ограничения във възрастта и броя участници, изпълнението трябва да бъде до 5:00 мин.
Мини Продукции
Мини Продукция се определя като сложна театрална презентация, доминирана от танц, която може да включва всяка дисциплина или комбинация от дисциплини, която използва сюжет, тема или концепция. Основната й цел е да забавлява.Няма възрастови ограничения и всички възрасти ще се състезават една срещу друга.
Продукции
Продукция се определя като сложна театрална презентация, доминирана от танц, която може да включва всяка дисциплина или комбинация от дисциплини, която използва сюжет, тема или концепция. Основната й цел е да забавлява.Няма възрастови ограничения и всички възрасти ще се състезават една срещу друга.
Лирикъл
Лирикъл е стил, който съчетава елементи на балет, модерен и джаз танц, построени на думите в песента. Изразява чуваства и емоции, които отразяват само текста на произведението.
Мюзикъл
Всички стилове са позволени включително класически и съвременни мюзикъли. Всички мюзикали от 1993 до наши дни са включени . Сюжетът, характеристиките на образа и костюмите трябва да отразява избрания музикален театър. Характерът на Музикалния театър трябва да бъде разпознаваем.
MTV
MTV е синтез на различни танцови стилове с новосъздадените хореографии, вдъхновени от традицията MTV, вариетета и популярните певчески групи. Това е смесване на джаз, фънк, Hip Hop или други стилове, които можете да видите във видео клипове. В този стил има само групи и формации.