Стилове


Класически танц
Включва исторически танци, класически балет, нео-Класически балет, характерен танц от класическия балетен репертоар. Оригинални хореографии (Лебедово езеро, Баядерка т.н.) и новосъздадените хореографии също са разрешени.
Модерен танц
Емоционален танц, който отразява техники и характеристиките на съвременните танцови пионери като Марта Греъм, Хосе Лимон, Лестър Хортън.
Джаз танц
Джаз е енергичен танцов стил, който се състои от уникални движения в зависимост от спецификата на стила и епохата на джаза, който се изпълнява. Стилът и стъпките трябва да отразяват джаз танцова техника ( джаз пируети, скокове и т.н.), които се основават на техниката от класическото обучение. Музиката трябва да отразява джаз традицията и може да варира от стил театър, латино джаз, артистичен джаз, лиричен джаз и т.н. Джаз е една вълнуваща и непрекъснато променяща се танцова форма, пълна с ритъм, страст и живот, която насърчава индивидуалното изразяване и развитието на личен стил. Акробатиката се позволява, но не трябва да доминира.
Акробатичен танц
Акробатичният танц включва акробатични движения като предни и задни кълбета, салта, фликове, стойки на ръце, предни, задни, странични колела и други. Освен това е необходимо включването на танцови елементи, които могат да бъдат от всички стилове, но трябва да бъдат добре вплетени в хореографията. Акробатичният танц ще се оценява като танц, а не като гимнастическо изпълнение.
Етно танц
Включени са всички сценични танци на народите: унгарски, руско-цигански, полски, испански, интерпретации на български фолклор, източен фолклор, гръцки танци, марокански танци, боливуд, бели денс и т.н. Костюмирането, музиката и танцовите движения в хореографията, трябва да съответстват на характера на образа. НЕ СЕ ДОПУСКА участие на ЛАТИНО. Акробатиката е позволена, но не трябва да преобладава. Танците могат да бъдат както дивертисментни така и тематични и сюжетни.
Латино танц
Включени са всички латиноамерикански и спортни танци. Представянията са в латино стил на всякаква латино музика като салса, бачата, меренге, сон или друга музика, инспирирана от латиното по избор на състезателите. Представянето може да е в каквато и да е форма, или комбинация от два или повече различни стилове, може да се включат театрални движения. Акробатиката е разрешена, но не трябва да доминира.
Open
Всички танцови стилове са разрешени. Хореографията трябва да включва комбинация от стилове, като акцентът се поставя върху оригиналността при комбинирането им и танцовата техника. Танците могат да бъдат дивертисменти, но тематичните и сюжетните са с приоритет при оценяването.
Party Time Seniors
Танцов стил за възрастни, представляващ един или комбинация от различни танцови стилове, без ограничения във възрастта и броя участници, изпълнението трябва да бъде до 5:00 мин.